iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Roladki w borowikach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Grzyby pasuję do wszystkich rodzajów mięs a szczególnie borowiki. W śmietanowym sosie smakują świetnie.

Roladki w borowikach

Składniki:

Roladki w borowikach

 

Sposób przygotowania:

Roladki w borowikach
Borowiki kroimy na małe kawałki, następnie gotujemy chwilę i odcedzamy. Wrzucamy na masło(3 łyżki zostawiamy), dodajemy por i dusimy 10 min. dodajemy śmietanę. Pierś kroimy na małe kawałki i rozbijamy, solimy, pieprzymy nacieramy czosnkiem, rozkładamy po całości drobno posiekane grzyby i zwijamy, smażymy na gorącym oleju na złoto. Roladki poddajemy z sosem borowikowym.