misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Roladki wieprzowe z białą kiełbaską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

kiełbaska biała zawinaja w mielone,pyszna....

Roladki wieprzowe z białą kiełbaską

Składniki:

Roladki wieprzowe z białą kiełbaską

 

  • 70dag wieprzowego mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 3 długie kawałki parzonej białej kiełbasy
  • olej
  • kilka liści kapusty
  • 2 jajka
  • kajzerka
  • szklanka mleka
  • pół strąka papryki
  • po pół łyżeczki słodkiej papryki i majeranku
  • szklanka bulionu

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z białą kiełbaską
Liście kapusty dobrze sparz wrzątkiem i lekko rozbij tłuczkiem ich twarde nerwy. Kawałki białej kiełbasy dokładnie owiń liśćmi. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone połącz z bułką, dodaj przyprawy do smaku. Wymieszaj z jajkami, dobrze wyrób. Podziel masę mięsną na 3 części i uformuj 3 placki o grubości 1/2 cm. Na środku każdego ułóż kiełbasę w kapuście, zwiń roladki. Obsmaż roladki ze wszystkich stron na oleju, przełóż do rondla, wlej bulion. Posyp posiekaną papryką, przykryj i duć 10 minut.