malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki wieprzowe z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy roladki z warzywami. Naprawdę są pomysłowe i bardzo smaczne. Moja rodzina je bardzo uwielbia.

Roladki wieprzowe z fasolą

Składniki:

Roladki wieprzowe z fasolą

 

  • 1/2 kg schabu wieprzowego,
  • 2 szklanki maki pszennej,
  • 2 papryki,
  • 3 pomidory,
  • 2 cebule,
  • 1 szklanka fasoli jaś,
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 listki laurowe,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 5 dag żółtego ser,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z fasolą
Fasolę należy zamoczyć na noc w wodzie, następnego dnia ugotować. Schab kroimy w plastry, każdy rozbijamy cienko, oprószamy sola, pieprzem, na brzegu układamy kawałek ogórka oraz ser i zwijamy, panierujemy w mące i obsmażamy. Papryki kroimy w paski, cebulę w piórka, pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, wrzucamy te składniki na rozgrzany olej i smażymy 10 minut. W rondlu układamy roladki, warzywa, fasole, zalewamy wszystko bulionem wkładamy listki, dusimy 30 minut.