dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki wieprzowe z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Karkówka przygotowana w inny sposób.

Roladki wieprzowe z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe z marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z marchewką
Karkówkę kroimy w plasterki. Oprószamy solą i pieprzem i rozbijamy tłuczkiem. Każdy plasterek smarujemy musztardą. Na mięsie układamy kawałek ogórka i porcje startej na tarce marchewki. Zwijamy i przebijamy wykałaczką. Roladki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, Dodajemy przyprawy i kostkę. Dusimy do miękkości. Na koniec roladki wyjmujemy przy pomocy łyżki cedzakowej a sos zagęszczamy mąką. Roladki podajemy polane sosem. Smacznego.
Roladki wieprzowe z marchewką
Pokrojoną w plasterki karkówkę rozbijamy tłuczkiem.
Roladki wieprzowe z marchewką
Każdy plaster mięsa smarujemy musztardą i umieszczamy nadzienie.
Roladki wieprzowe z marchewką
Zwinięte roladki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Roladki wieprzowe z marchewką
Roladki wieprzowe dusimy w sosie do miękkości.

Tagi:

marchewka