Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
Mięso umyć i ubić z obu stron. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Każdy plaster posmarować musztardą i układać na nim: połówkę pieczarki, kawałek cebuli, kawałek ogórka i kiełbasy.
Ciasno zwinąć każdą roladę i spiąć wykałaczkami lub specjalnymi szpikulcami do rolad. Podsmażyć na oleju.
Mąkę rozmieszać w szklance wody. Zalać rolady i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby w czasie duszenia podlać trochę wodą lub dorobić wody z mąką, aby zagęścić sos.
Sos doprawić, solą, papryką ostrą i papryką słodką.
Ciasno zwinąć każdą roladę i spiąć wykałaczkami lub specjalnymi szpikulcami do rolad. Podsmażyć na oleju.
Mąkę rozmieszać w szklance wody. Zalać rolady i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby w czasie duszenia podlać trochę wodą lub dorobić wody z mąką, aby zagęścić sos.
Sos doprawić, solą, papryką ostrą i papryką słodką.