Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z żółtym serem
Schab pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć.Parówki przekroić wzdłuż na pół podcinając końcówki (wzdłuż).Na każdy plaster nakładamy pokrojoną cebulę,kiełbasę,i parówkę tak aby jej końce wystawały .Zwijamy obtaczamy w mące.Smażymy ze wszystkich stron.Plastry sera układamy na mięsie dusimy pod przykryciem aż ser się troszkę roztopi.Roladki zdejmujemy z patelni. Robimy sosik.Cebulę drobno siekamy w kostkę podsmażamy , dodajemy buraki starte na małych oczkach i wszystko razem podsmażamy,doprawiamy do smaku. Dodajemy łyżeczkę mąki i robimy tzw.zasmażkę.Podlewamy bulionem dodajemy roladki i dusimy pod przykryciem ok.5min.SMACZNEGO.
wedith1
msewka