buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Roladki wieprzowe z żółtym serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wyśmienite w sosie buraczanym.Polecam

Roladki wieprzowe z żółtym serem

Składniki:

Roladki wieprzowe z żółtym serem

 

  • 50dag.schabu bez kości
  • 2 parówki cienkie
  • 4dag.kiełbasy zwyczajnej
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 mała cebulka
  • sól,pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • SOS:
  • 1 mały burak
  • 1 mała cebulka
  • 100ml.bulionu
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z żółtym serem
Schab pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć.Parówki przekroić wzdłuż na pół podcinając końcówki (wzdłuż).Na każdy plaster nakładamy pokrojoną cebulę,kiełbasę,i parówkę tak aby jej końce wystawały .Zwijamy obtaczamy w mące.Smażymy ze wszystkich stron.Plastry sera układamy na mięsie dusimy pod przykryciem aż ser się troszkę roztopi.Roladki zdejmujemy z patelni. Robimy sosik.Cebulę drobno siekamy w kostkę podsmażamy , dodajemy buraki starte na małych oczkach i wszystko razem podsmażamy,doprawiamy do smaku. Dodajemy łyżeczkę mąki i robimy tzw.zasmażkę.Podlewamy bulionem dodajemy roladki i dusimy pod przykryciem ok.5min.SMACZNEGO.