Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super roladki - idealne do kapusty modrej i klusek śląskich.

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Składniki:

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe ze szpinakiem
Schab umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Smażyć aż nie odparuje cała woda. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć część szpinaku. Zwinąć roladki. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dusić do miękkości. Na koniec sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.