Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Roladki wiosenne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zamiast zwykłego kotleta z piersi kurczaka, możemy wyczarować smaczną i kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami.

Roladki wiosenne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wiosenne

 

  • SKŁADNIKI:
  • filet z kurczaka - 1 podwójny
  • jajko -1 szt
  • mąka
  • bułka tarta do panierki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz
  • FARSZ:
  • brokuł - 4 różyczki
  • marchewka 4 słupki
  • papryka czerwona - 4 słupki
  • papryka żółta - 4 słupki
  • jajko - 1 szt
  • pietruszka natka

 

Sposób przygotowania:

Roladki wiosenne
PRZYGOTOWANIE: Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajko ugotować na twardo , obrać ze skorupki, pokroić na plastry. Marchewkę i różyczki brokuła ugotować. Na każdym filecie układać po kilka listków natki pietruszki, plaster jajka i warzywa. Mięso zwinąć w rulon, roladki obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu, aby roladki usmażyły się w środku. Smacznego !
Roladki wiosenne
Na każdym filecie ułożono plaster jajka i warzywa
Roladki wiosenne
Zwijać mięso w roladki dobrze docisnąć brzegi
Roladki wiosenne
Panierować każdą roladkę w mące dociskając brzegi
Roladki wiosenne
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor