Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Wiosenne roladki wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki smażymy na wolnym ogniu,aby rzodkiewki nam zmiękły

Wiosenne roladki wg Danusi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne roladki wg Danusi

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne roladki wg Danusi
Warzywa umyć, osączyć. Rzodkiewkę pokroić w plastry, pomidora na cząstki. Fileta z kurczaka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na filecie ułożyć szczypiorek, koperek, plastry rzodkiewki i cząstki pomidorów. Oprószyć warzywa solą i pieprzem, zwinąć w roladki. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki na wolnym ogniu na złoty kolor.
Wiosenne roladki wg Danusi
filety rozbite, osolone i oprószone pieprzem, nałożone warzywa na mięso
Wiosenne roladki wg Danusi
roladki opanierowane, usmażone w głębokim tłuszczu
Wiosenne roladki wg Danusi
Roladki usmażone na tłuszczu, przekrojone na połowę
Wiosenne roladki wg Danusi
Gotowe roladki pokrojone na plastry,podane do stołu