Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Roladki schabowe wiosenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne wiosenne roladki schabowe

Roladki schabowe wiosenne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe wiosenne

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe wiosenne
Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry. Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka. Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu. Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.
Roladki schabowe wiosenne
Na rozbitym mięsie zostały ułożone warzywa
Roladki schabowe wiosenne
Mięso zostało zwinięte z warzywami w roladki
Roladki schabowe wiosenne
Roladki zostały usmażone na złoty kolor w głębokim tłuszczu