Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki wołowe z kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z kabanosami są wyborne i smakują wyśmienicie.

Roladki wołowe z kabanosami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki wołowe z kabanosami

 

  • 1 kg pieczeni wołowej
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 1 duża cebula
  • 3 kiszone ogórki
  • 10-15 dag boczku
  • 1 marchewka
  • 3 kabanosy z drobiu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z kabanosami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie mięso posmarować musztardą, ułożyć posiekaną cebulę, pokrojony boczek, ogórki i marchewkę. Na środek położyć kawałek kabanosa i ciasno zwijać roladki. Obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Zrumienić na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Rumiane mięso przełożyć do rondla, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Roladki wołowe z kabanosami
Na płaty mięsa ułożyć pokrojoną cebulę i boczek
Roladki wołowe z kabanosami
Następnie dodać marchew ogórki i po kawałku kabanosa
Roladki wołowe z kabanosami
Zwijać roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami