Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Bagietka nadziewana grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis jest na 3 nadziewane bagietki grzybami, alternatywa do pizzy, jako dodatek do zup i jako osobne smakołyki w czasie na przekąskę.

Bagietka nadziewana grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka nadziewana grzybami

 

Sposób przygotowania:

Bagietka nadziewana grzybami
Grzyby oczyść i pokrój na niewielkie kawałki. Podsmaż osobno, pieczarki i prawdziwki, aż odparuje woda. Cebulę posiekaj drobno i również podsmaż osobno z dodatkiem liścia laurowego, połowy łyżeczki soli i pieprzu. Następnie połącz wszystko razem i podduś jeszcze 10 minut, często mieszając, dopraw po swojemu. Ostudź. Ciasto: rozpuść drożdże w letniej wodzie, dodaj 200 g przesianej pszennej mąki, wymieszaj dobrze. Przykryj ściereczką na 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Dodaj następnie resztę przesianej mąki i wyrób ciasto, po 5-8 minutach wyrabiania dodaj sól i wyrabiaj następne 5-8 minut, aż ciasto będzie elastyczne i nie klejące. Przykryj i zostaw na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie podziel ciasto na 3 części. Każdą część rozwałkuj i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Rozłóż grzyby równomiernie i zwiń ciasto w ciasne rolady. Poukładaj na papierze do pieczenia rolady i pozostaw na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 250 ° góra- dół i piecz 30 minut. Smacznego.
Bagietka nadziewana grzybami
Grzyby i cebulę podsmaż osobno, następnie połącz i dopraw
Bagietka nadziewana grzybami
Zrób zaczyn z mąki , drożdży i wody, przykryj i odstaw na 15-20 min
Bagietka nadziewana grzybami
Wyrobione i wyrośnięte ciasto wyłóż farszem z grzybów i zwiń ciasno
Bagietka nadziewana grzybami
Piecz w 250° góra- dół przez 30 minut i gotowe