Sposób przygotowania:
Bagietka nadziewana grzybami
Grzyby oczyść i pokrój na niewielkie kawałki. Podsmaż osobno, pieczarki i prawdziwki, aż odparuje woda. Cebulę posiekaj drobno i również podsmaż osobno z dodatkiem liścia laurowego, połowy łyżeczki soli i pieprzu. Następnie połącz wszystko razem i podduś jeszcze 10 minut, często mieszając, dopraw po swojemu. Ostudź. Ciasto: rozpuść drożdże w letniej wodzie, dodaj 200 g przesianej pszennej mąki, wymieszaj dobrze. Przykryj ściereczką na 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Dodaj następnie resztę przesianej mąki i wyrób ciasto, po 5-8 minutach wyrabiania dodaj sól i wyrabiaj następne 5-8 minut, aż ciasto będzie elastyczne i nie klejące. Przykryj i zostaw na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie podziel ciasto na 3 części. Każdą część rozwałkuj i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Rozłóż grzyby równomiernie i zwiń ciasto w ciasne rolady. Poukładaj na papierze do pieczenia rolady i pozostaw na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 250 ° góra- dół i piecz 30 minut. Smacznego.