Sposób przygotowania:
Roladki z boczkiem i śliwką
1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i rozbijamy. Oprószamy z obu stron przyprawą do kurczaka i pieprzem.
2. Wzdłuż filetów układamy po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie ciasto zwijamy w roladki.
3. Roladki dokładnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i surówką.
2. Wzdłuż filetów układamy po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie ciasto zwijamy w roladki.
3. Roladki dokładnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i surówką.