goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nadzieniem do takich roladek drobiowych mogą być także podsmażone pieczarki, warzywa, ser żółty, wędlina.

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

 

  • filet z kurczaka 1 sztuka

 

 

 

  • do smażenia:
  • olej

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Oczyszczone mięso przekrawamy wzdłuż na pół, rozbijamy tłuczkiem dość cienko na większe płaty. Przygotowujemy nadzienie: szpinak mieszamy z serem oraz z rozgniecionym czosnkiem. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz szpinakowy, kawałek masła, sera żółtego. Mięso rolujemy, wierzch posypujemy przyprawą do drobiu. Panierujemy. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Na każdy płat mięsa nakładamy farsz szpinakowy
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
kawałek masła, sera żółtego. Mięso rolujemy.
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Wierzch posypujemy obficie przyprawą do drobiu.
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej