paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki z fetą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne roladki drobiowe z farszem z serem feta i czarnymi oliwkami gotowane na wodzie, można podać z ryżem.

Roladki z fetą i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z fetą i oliwkami

 

  • filet z kurczaka 2 szt
  • oliwki czarne 8 szt
  • ser feta 0,5 opakowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ryż 1 woreczek
  • curry 0,5 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą i oliwkami
Rozbite cieniutko filety kurczaka oprószyć do smaku solą i pieprzem. Na każdy filet położyć pokrojone w plasterki oliwki i pokrojony w kostkę ser feta. Całość zrolować. Roladki wkładać do rękawa do pieczenia i ciasno zawiązać. Gotować w wodzie około 20 minut. Po ugotowaniu wyjąc z folii. Podawać z ugotowanym ryżem z dodatkiem curry.
Roladki z fetą i oliwkami
Rozbite cieniutko filety kurczaka oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Roladki z fetą i oliwkami
Na każdy filet położyć pokrojone w plasterki oliwki i pokrojony w kostkę ser feta.
Roladki z fetą i oliwkami
Roladki drobiowe z farszem z sera i oliwek zrolować.
Roladki z fetą i oliwkami
Roladki wkładać do rękawa do pieczenia i ciasno zawiązać.