Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niby dziwne połączenie, jednak kawa z czosnkiem świetnie do siebie pasuję, a feta jest słonym uzupełnieniem nadzienia.

Roladki z fetą, kawą i czosnkiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Filety przekrawamy na pół i rozbijamy na cienkie płaty. Kawę odmierzamy i wysypujemy na talerzyk, za pomocą łyżeczki rozgniatamy wszystkie granulki na proszek. Każdy płat mięsa posypujemy kawą, następnie suszonym czosnkiem i układamy słupek fety, dopasowany do wielkości mięsa. Składamy krótkie brzegi do środka i zwijamy roladkę. Układamy na talerzu i wstawiamy na 20 min do lodówki, aby tak się zastało. Jajko doprawiamy solą i pieprzem. Roladki panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Osączamy na papierowych ręcznikach i po 10 min możemy podawać z surówką lub innymi dodatkami.
Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Dwie duże lub cztery mniejsze piersi rozbijamy na płaty.
Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Odmierzoną kawę rozgniatamy łyżeczką na proszek.
Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Każdy płat mięsa posypujemy łyżeczką kawy.
Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Zwinięte roladki wstawiamy na 20 min do lodówki.