Sposób przygotowania:
Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.
Filety przekrawamy na pół i rozbijamy na cienkie płaty. Kawę odmierzamy i wysypujemy na talerzyk, za pomocą łyżeczki rozgniatamy wszystkie granulki na proszek. Każdy płat mięsa posypujemy kawą, następnie suszonym czosnkiem i układamy słupek fety, dopasowany do wielkości mięsa. Składamy krótkie brzegi do środka i zwijamy roladkę. Układamy na talerzu i wstawiamy na 20 min do lodówki, aby tak się zastało. Jajko doprawiamy solą i pieprzem. Roladki panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Osączamy na papierowych ręcznikach i po 10 min możemy podawać z surówką lub innymi dodatkami.
![Roladki z fetą, kawą i czosnkiem. Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-feta-kawa-i-czosnkiem-249071.jpg)
![Roladki z fetą, kawą i czosnkiem. Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-feta-kawa-i-czosnkiem-249072.jpg)
![Roladki z fetą, kawą i czosnkiem. Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-feta-kawa-i-czosnkiem-249073.jpg)
![Roladki z fetą, kawą i czosnkiem. Roladki z fetą, kawą i czosnkiem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-feta-kawa-i-czosnkiem-249074.jpg)