Sposób przygotowania:
Roladki z fetą,orzechami,pomid. cherry
Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć sola i świeżo mielonym pieprzem. Przygotować farsz: Fetę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do miski. Koperek opłukać i drobno pokroić. Rzeżuchę posiekać. Dodać do sera. Dodać miód,pieprz oraz paprykę w proszku. Wymieszać. Na rozbitym płacie mięsa rozsmarować ser z ziołami. Pomidorka przekroić na pół i na każdym płacie ułożyć jedną połówkę. Dodać kilka cząstek orzechów i zwinąć mięso w roladkę. Spiąć wykałaczkami i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie rozgrzać olej. W roztrzepanym jajku maczać roladkę i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoto często obracając. Odsączyć na papierowym ręczniku. Dobrze smakuje z mizerią. Smacznego!