Sposób przygotowania:
Roladki z gotowanym mięsem i marchewkąETAP 1:
![Roladki z gotowanym mięsem i marchewką Roladki z gotowanym mięsem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-gotowanym-miesem-i-marchewka-527440.jpg)
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
ETAP 2:
![Roladki z gotowanym mięsem i marchewką Roladki z gotowanym mięsem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-gotowanym-miesem-i-marchewka-527441.jpg)
Ugotowane mięso z rosołu przemielić w maszynce.
Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu, zeszklić posiekaną cebulę, dodać zmielone mięso, doprawić do smaku sosem sojowym, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać i razem chwilę podsmażyć, ostudzić, wyłożyć na przygotowane mięso, wyrównać.
Z jednej strony ułożyć kawałek ugotowanej w rosole marchewki.
ETAP 3:
![Roladki z gotowanym mięsem i marchewką Roladki z gotowanym mięsem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-gotowanym-miesem-i-marchewka-527442.jpg)
Mięso ściśle zwinąć w roladki, zawinąć nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.
ETAP 4:
![Roladki z gotowanym mięsem i marchewką Roladki z gotowanym mięsem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-gotowanym-miesem-i-marchewka-527443.jpg)
Obtoczyć w mące i ze wszystkich stron zrumienić na rozgrzanym smalcu z olejem. Następnie przełożyć do garnka, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę bulionową, angielskie ziele i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki