Sposób przygotowania:
Roladki z gotowanym mięsem i marchewkąETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
ETAP 2:
Ugotowane mięso z rosołu przemielić w maszynce.
Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu, zeszklić posiekaną cebulę, dodać zmielone mięso, doprawić do smaku sosem sojowym, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać i razem chwilę podsmażyć, ostudzić, wyłożyć na przygotowane mięso, wyrównać.
Z jednej strony ułożyć kawałek ugotowanej w rosole marchewki.
ETAP 3:
Mięso ściśle zwinąć w roladki, zawinąć nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.
ETAP 4:
Obtoczyć w mące i ze wszystkich stron zrumienić na rozgrzanym smalcu z olejem. Następnie przełożyć do garnka, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę bulionową, angielskie ziele i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki