eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Roladki z grilla Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pyszne roladki wieprzowe z grilla.

Roladki z grilla Eli

Składniki:

Roladki z grilla Eli

 

  • 10 plastrów karkówki
  • Marynata:
  • 1 łyżka sosu sambal oelek
  • 1 łyżka sosu śliwkowegp Tao Tao
  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 2 łyżki przyprawy ziołowej do grilla

 

Sposób przygotowania:

Roladki z grilla Eli
Umyte,osuszone mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Wszystkie składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Płaty mięsa posmarować marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki(może być w lodówce całą noc).Umyte papryki pokroić w paski.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać i razem przesmażyć na oleju,z dodatkiem soli i pieprzu.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Mięso wyjąć z marynaty,rozłożyć na blacie i rozsmarować pieczarki,posypać serem i z szerszego końca rozłożyć po 2 paski papryki z każdego koloru.Roladki ciasno zwinąć i spiąć każdą trzema wykałaczkami.Piec na grillu aż mięso będzie miękkie.Smacznego!