Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Roladki z Indyka w Boczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.

Roladki  z  Indyka  w  Boczku

Składniki:

Roladki z Indyka w Boczku

 

  • 6 filetów z indyka
  • 250 g. pieczarek
  • 300 g. boczku wędzonego ( w plastrach )
  • 70 g. boczku wędzonego ( porcjowany w kostkach )
  • 100 g. mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • olej
  • 1 pęczek koperku
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z Indyka w Boczku
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku oko ł o 30 - 40 minut w temperaturze 200C   /   Termoobieg   /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.