dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Roladki z indyka z serkiem i tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prezenciki z serkiem w środku

Roladki z indyka z serkiem i tymiankiem

Składniki:

Roladki z indyka z serkiem i tymiankiem

 

  • 1 filet z indyka
  • 2 opakowania serka ziołowego serka do kanapek
  • 8 gałązek tymianku
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z serkiem i tymiankiem
Filet pokrój na osiem plastrów po ok. 1 cm. Każdy plaster włóż między dwa kawałki folii i rozbij tłuczkiem na cienkie płaty. Oprósz solą i pieprzem. Płaty mięsa posmaruj ziołowym serkiem, Ułóż na nim gałązkę tymianku, zroluj, owiń bawełnianą nicią albo zepnij wykałaczkami. Roladki posmaruj olejem i posyp ziarnami sezamu. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

indyk