mateuszek24993

mateuszek24993

Kucharz
[Przepisów: 11]

Roladki z kapusty i martadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ktoś ma ochotę na roladki?

Roladki z kapusty i martadeli

Składniki:

Roladki z kapusty i martadeli

 

  • 8 liści kapusty białej,
  • 8 cienkich plastrów martadeli,
  • 20 dkg pieczarek,
  • duża cebula,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól i pieprz.

 

  • SOS:
  • 1 szklanka wody,
  • 1 łyżka przecieru,
  • 1 kostka rosołkowa,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Roladki z kapusty i martadeli
Liście przygotować jak na gołąbki. Na każdy liść położyć plaster kiełbasy i pieczarki usmażone z cebulą, doprawione solą i pieprzem. Wszystko zawijać w rulon. Ułożyć w naczyniu i podlać wodą, posolić i dodać tłuszcz. Piec jak gołąbki. SOS: Szklankę wody zagotować z przecierem, rosołkiem i podprawić śmietaną z mąką.Roladki podawać polane sosem.Smacznego.

Tagi:

sosy kapusta