Sposób przygotowania:
Roladki z kapusty z szynką i fetą
Liście z kapusty gotować ok.4min.Osączyć,odciąć zgrubiałe nerwy.Fetę pokroić na 8części.Na każdym liściu kapusty ułożyć po plasterku szynki i kawałku fety,zwinąć w roladki i ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekanek,zapiekać ok.15min.w 200"C.Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle,wsypać mąkę zasmażyć,a następnie wlać 1/4litra wody i mleko,dodać bulion w proszku zagotować i gotować15min.Migdały posiekać,ser żółty zetrzeć i 1/2 dodać do sosu.Przyprawić sos solą i startą gałką muszkatołową do smaku,polać nim roladki,posypać resztą żółtego sera i migdałami i piec ok 20min.w 200"C.
Doro
Bahus