Sposób przygotowania:
Roladki z kaszy a la sushi
Kaszkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodajemy masło i pieprz . Solimy do smaku – mieszamy. Studzimy lekko kaszę. Mieszamy pastę wasabi z majonezem lub jogurtem . Mięso kroimy w paseczki. Układamy płaty glonów na matę bambusową. Na płaty glonów nakładamy warstwę letniej kaszy. Z jednego brzegu smarujemy pastą wasabi, układamy na niej warzywa i mięso. Przy pomocy maty zwijamy w roladkę. Zawijamy roladkę w folię i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy roladki i podajemy z dodatkiem swojego ulubionego sosu. Może to być sos chrzanowy lub keczup.
-Natka-
jaNina
Dziekuję bardzo :)
Zgadza się, roladki są bardzo dobre i robi się je łatwiej niż z ryżu, bo kaszka kukurydziana klei się wyśmienicie!
Warzywa nie powinny być zbyt miękkie - ja dodałam ugotowane na parze.
edytaha
marietta
jaNina
Poprzedni przepis jest wegetariański i z innymi warzywami, ten jest z mięskiem :), ale sposób przygotowania ten sam :)