Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Roladki z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z kiełbaską i musztardą w sosie z razowym chlebkiem

Roladki z kiełbaską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z kiełbaską

 

  • 4 plastry szynki
  • 2 laski kiełbaski śląskiej
  • 4 łyżki musztardy grillowej
  • 5 średniej wielkości pieczarek
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 kromki chleba razowego
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z kiełbaską
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki.Kiełbaski opłukać i przekroić na połówki.Plastry mięsa rozbić tłuczkiem na kotlety,posolić i popieprzyć. Każdy kotlet posmarować łyżką musztardy i położyć kawałek kiełbaski.Zawinąć w zgrabne roladki i spiąć wykałaczką.Roladki posypać solą i pieprzem, usmażyć na rumiano z każdej strony .Do mięsa dodać pieczarki lekko posolić i popieprzyć.Chwilę smażyć i podlać wodą .Dusić ok. 25-30 minut dodać pokruszone pieczywo.Trzymamy na ogniu przez ok. 5 minut i gotowe .
Roladki z kiełbaską
Usmażone roladki i pieczarki podlewamy wodą i dusimy przez ok. pół godziny
Roladki z kiełbaską
Jak roladki będą już ugotowane do dodajemy pokruszone pieczywo
Roladki z kiełbaską
Na zdjęciu pokazany jest gotowy sos z roladkami zagęszczony pieczywem razowym

Tagi:

chleb szynka