Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne roladki są miłą odmianą dla znudzonych zwykłym kotletem.

Roladki z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka
Piersi z kurczaka kroimy w filety(można je ubić ja tego nie robiłam). Na każdym filecie układamy kawałek sera żółtego, plaster ogórka kiszonego oraz plasterek papryki konserwowej i kilka piórek cebuli. Zwijamy ścisło by zawartość nie wypadła i w miejscu gdzie filet się kończy spinamy wykałaczką. Następnie obtaczamy roladki w roztrzepanym jajku(dodałam do niego pieprz i sól) oraz bułce tartej(dodałam przyprawę do kurczaka i zioła prowansalskie). Smażymy na średnim ogniu, by mięso „doszło” w środku. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki.
Roladki z kurczaka
Na filet z kurczaka kładziemy ser żółty, paprykę, ogórka i cebulkę.
Roladki z kurczaka
Zwinięte i spięte wykałaczkami roladki następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Roladki z kurczaka
Roladki z kurczaka smązymy powoli, by mięso w środku nie było surowe.