Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka
1. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy i samżymy na odrobinie oleju, dodając przyorawy do smaku. Studzimy i miksujemy na jednolita masę
2. Mieso mieszamy w rondlu z masą pieczarkową i podlewając wodą, gotujemy ok 40 min. Mieszamy by sie nie przypaliło. Do farszu jeśli jest zbyt wodnisty, dodajemy bulkę tartą i dokładnie mieszamy
3. Filety przekrawamy na duże plastry i delikatnie rozbijamy. Nakładamy farsz, zawijamy i układamy w wysmarowanym maslem naczyniu żaroodpornym. Jeśli zostało nam trochę farszu, posypujemy nim roladki. Pieczemy pod przykryciem ok 45 min
2. Mieso mieszamy w rondlu z masą pieczarkową i podlewając wodą, gotujemy ok 40 min. Mieszamy by sie nie przypaliło. Do farszu jeśli jest zbyt wodnisty, dodajemy bulkę tartą i dokładnie mieszamy
3. Filety przekrawamy na duże plastry i delikatnie rozbijamy. Nakładamy farsz, zawijamy i układamy w wysmarowanym maslem naczyniu żaroodpornym. Jeśli zostało nam trochę farszu, posypujemy nim roladki. Pieczemy pod przykryciem ok 45 min