Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z dwoma serami
Piersi w razie potrzeby odkroić od kości, usunąć tłuszcz, żyłki i chrząstki. Umyć, osuszyć i każdą pierś podzielić na dwa podłużne płaty. Każdy kawałek rozbić pod folią drewnianym tłuczkiem. Posolić i posypać pieprzem ziołowym z jednej strony, z drugiej zaś strony, posolić i posypać czerwoną papryką. Na szersze zakończenie kazdego posypanego papryką plastra, położyć po 2 wąskie, nieduże kawałki zółtego sera i po kawałku mozzarelli. Ciasno zwinąć mięso w roladki i obtaczać najpierw w bułce tartej, następnie w rozbełtanych jajach, przyprawionych vegetą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia, przewracając je co jakiś czas, tak aby każda strona, była podsmażona. Na koniec zmniejszyć mocno ognień, lub całkowicie wyłączyć palnik elektryczny, przykryć roladki pokrywką i pozostawić na kilka minut. Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką - świetnie smakują z pomidorami.
kasiunia.1981
Marta1986
luna
haniakson
sylwia19864
Sarenka
Ciesze sie, ze smakowalo - pozdrawiam :)
Natala1210
alka101
evita0007
zewa
A ten ciągnący się ser, po prostu poezja.