Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem
Piersi z kurczaka rozkrajamy na pół i lekko rozbijamy tłuczkiem jak najcieniej, solimy i pieprzymy z każdej strony.
Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i dusimy na oleju aż będą miekkie, oczywiście doprawiamy.
Piersi z kurczaka układamy przed sobą na całej powierzchni rozkładamy pieczarki ( zostawiamy mały margines po bokach) i na to kładziemy plasterek sera. Zwijamy w roladę.
Następnie roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na dość głębokim tłuszczu do zrumienienia.
Układamy w brytfance i wkładamy jeszcze na ok 15 minut do rozgrzanego piekarnika by były bardziej soczyste i się ładnie dopiekły w środku.
Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i dusimy na oleju aż będą miekkie, oczywiście doprawiamy.
Piersi z kurczaka układamy przed sobą na całej powierzchni rozkładamy pieczarki ( zostawiamy mały margines po bokach) i na to kładziemy plasterek sera. Zwijamy w roladę.
Następnie roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na dość głębokim tłuszczu do zrumienienia.
Układamy w brytfance i wkładamy jeszcze na ok 15 minut do rozgrzanego piekarnika by były bardziej soczyste i się ładnie dopiekły w środku.