Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z marynowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schabowe roladki z dodatkiem marynowanych warzyw.

Roladki z marynowanymi warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z marynowanymi warzywami

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1/4 strąka marynowanej papryki
  • 1/2 marynowanej cebuli
  • 50 g marynowanej cukinii
  • olej do smażenia
  • przyprawa do wieprzowiny - wg uznania
  • 1 kostka mięsna

Sposób przygotowania:

Roladki z marynowanymi warzywami
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Na każdym ułożyć po trochu marynowanych warzyw (papryki, cebuli i cukinii). Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, obficie posypać z obu stron przyprawą do wieprzowiny, zrumienić je. Do roladek dodać kostkę mięsną, wlać ok. 1 szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
Roladki z marynowanymi warzywami
Plastry schabu cienko rozbite tłuczkiem i oprószone solą i pieprzem.
Roladki z marynowanymi warzywami
Plastry schabu posmarowane musztardą i ułożone na nich marynowane warzywa.
Roladki z marynowanymi warzywami
Plastry schabu zwinięte w roladki i posypane przyprawą.
Roladki z marynowanymi warzywami
Zrumienione roladki zalane wodą z dodatkiem kostki mięsnej.