Sposób przygotowania:
Roladki z masłem i pieczarkamiI
1. Mięso kroję plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprz.
2. Jedną łyżkę masła rozgrzewam na patelni, dodaję obraną, pokrojoną drobno cebulę, obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę. Następnie dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprz oraz solą.
II
3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, masło kroję w słupki.
4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam po łyżce sera żółtego, po łyżce farszu z pieczarek i po jednym słupku masła.
III
5. Mięsa zwijam w roladki, panieruję w mące w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.
6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
IV
7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
8. Smacznego.