Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z masłem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Roladki z masłem i pieczarkami

Składniki:

Roladki z masłem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z masłem i pieczarkami

I

Roladki z masłem i pieczarkami

1. Mięso kroję plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprz.
2. Jedną łyżkę masła rozgrzewam na patelni, dodaję obraną, pokrojoną drobno cebulę, obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę. Następnie dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprz oraz solą.

II

Roladki z masłem i pieczarkami

3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, masło kroję w słupki.
4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam po łyżce sera żółtego, po łyżce farszu z pieczarek i po jednym słupku masła.

III

Roladki z masłem i pieczarkami

5. Mięsa zwijam w roladki, panieruję w mące w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.
6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
8. Smacznego.