Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały pomysł na niedzielny obiad

Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem

 

  • 1/2 kg wieprzowina z szynki,
  • 5 szt jaja na twardo,
  • 5 szt boczek wędzony plastry,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 1 pęczek szczypior,
  • 2 łyżki chrzan tarty,
  • tłuszcz do formy,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem
Mięso umyć, pokroić na 5 kawałków, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem i odłożyć na 15 minut w chłodne miejsce. Następnie na każdy kawałek mięsa położyć 2-3 słupki papryki, kilka szczypiorów i obrane gotowane jajko. Zwinąć ciasno w rulon. Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym tłuszczem. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem
Etap 1
Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem
Etap 2
Roladki z mięsa wieprzowego z jajkiem
Etap 3