Sposób przygotowania:
Roladki z musem z brokuła z żurawiną
Mięso umyć i osuszyć. Rozciąć jak książkę i delikatnie rozbić. W miseczce wymieszać przyprawy i mieszanka natrzeć mięso. Odłożyć do lodówki. Brokuł ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić . Rozgnieść widelcem. Umyty por, pokroić w małą kostkę i zeszklić na oleju sezamowym. Dodać brokuł i smażyć razem około 3 minuty i ponownie jeszcze raz rozgnieść widelcem. Delikatnie ostudzić. Na płacie mięsa rozsmarować mus z brokułu. Na jednym z końców ułożyć żurawinę i zwinąć w roladkę.W blenderze zmielić płatki owsiane i wysypać je na talerz. Do drugiej rozbić jajko i panierować roladkę w jajku i płatkach. Roladkę smażyć na pół głębokim oleju do zrumienienia. Następnie przełożyć na papierowy ręcznik i dać "odpocząć" 2-3 minuty. Wyjąć wykałaczki. Smacznego!