katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Roladki... na ich przygotowanie jest mnóstwo sposobów te są proste w przygotowaniu. Są drobiowe z dodatkiem natki pietruszki.

Roladki z natką pietruszki

Składniki:

Roladki z natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Roladki z natką pietruszki
Pierś kurczaka myjemy i osuszamy a następnie każdy filet przekrawamy na połowy i lekko rozbijamy dłonią albo tłuczkiem. Czosnek obieramy i miażdżymy ze solą i nacieramy przygotowane mięso. Oprószamy pieprzem.

Mięso zawijamy w folię i odkładamy na 2-3 godz do lodówki. Następnie przygotowujemy natkę pietruszki. Myjemy ją i drobno kroimy.Zamrażamy ok 1/4 kostki masła i ścieramy na tarce albo kroimy na wiórki. Mięso wyjmujemy z lodówki i obsypujemy wiórkami masła i natką pietruszki. Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju obracając kilka razy.