Sposób przygotowania:
Roladki z natką pietruszki
Pierś kurczaka myjemy i osuszamy a następnie każdy filet przekrawamy na połowy i lekko rozbijamy dłonią albo tłuczkiem. Czosnek obieramy i miażdżymy ze solą i nacieramy przygotowane mięso. Oprószamy pieprzem.
Mięso zawijamy w folię i odkładamy na 2-3 godz do lodówki. Następnie przygotowujemy natkę pietruszki. Myjemy ją i drobno kroimy.Zamrażamy ok 1/4 kostki masła i ścieramy na tarce albo kroimy na wiórki. Mięso wyjmujemy z lodówki i obsypujemy wiórkami masła i natką pietruszki. Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju obracając kilka razy.
Mięso zawijamy w folię i odkładamy na 2-3 godz do lodówki. Następnie przygotowujemy natkę pietruszki. Myjemy ją i drobno kroimy.Zamrażamy ok 1/4 kostki masła i ścieramy na tarce albo kroimy na wiórki. Mięso wyjmujemy z lodówki i obsypujemy wiórkami masła i natką pietruszki. Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju obracając kilka razy.