Sposób przygotowania:
Roladki z pangi
Pangę pokroić w dość cienkie i długie paski, następnieskropić je sokiem cytrynowym i delikatnie posypać solą oraz pieprzem, czosnek pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć je na rybie. Z pasków ryby ostrożnie zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami tak przygotowaną rybę odstawić na 2-3 godziny, aby przeszła smakami. Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju i ułożyć w nim rybne roladki wcześniej obtoczone w mące, usmażyć rybę na złoty kolor. Ziemniaki obrać i pokroić w grubsze plastry na drugiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i na nim usmażyć ziemniaki po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu, posypać delikatnie solą i ułożyć na talerzu na ziemniakach ułożyć rybę i podawać wszystko jeszcze gorące.