Sposób przygotowania:
Roladki z papryką i szparagamiETAP 1:
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem.
ETAP 2:
Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.
ETAP 3:
Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
ETAP 4:
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 5:
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości.
Z wywaru mięsnego można przygotować sos.
Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.