Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami i orzechami
Czyste mięso rozbijamy na cienkie płaty. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem dusimy na łyżce masła. Pod koniec doprawiamy pieprzem ziołowym majerankiem i skórką z cytryny. Jeśli orzeszki są solone pieczarek nie doprawiamy solą. Orzeszki mielimy w młynku aby powstała drobna masa. Posypujemy każdy płat 1/3 proszku, a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek. Delikatnie zwijamy roladki, zaczynając od złożenia krótszych boków do środka. Układamy łączeniem do spodu i pozwalamy mu poleżeć z 10 min. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, układamy roladki i posypujemy delikatem. Przykrywamy pokrywką i pozwalamy im się dusić. Po około 10 min, podlewamy wodą i obracamy aby zarumieniły się z każdej strony.
![Roladki z pieczarkami i orzechami Roladki z pieczarkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-pieczarkami-i-orzechami-244996.jpg)
![Roladki z pieczarkami i orzechami Roladki z pieczarkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-pieczarkami-i-orzechami-244997.jpg)
![Roladki z pieczarkami i orzechami Roladki z pieczarkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-pieczarkami-i-orzechami-244998.jpg)
![Roladki z pieczarkami i orzechami Roladki z pieczarkami i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-pieczarkami-i-orzechami-244999.jpg)
reanja
Ela Dz
Ok , nie ma sprawy. :)