Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami i orzechami
Czyste mięso rozbijamy na cienkie płaty. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem dusimy na łyżce masła. Pod koniec doprawiamy pieprzem ziołowym majerankiem i skórką z cytryny. Jeśli orzeszki są solone pieczarek nie doprawiamy solą. Orzeszki mielimy w młynku aby powstała drobna masa. Posypujemy każdy płat 1/3 proszku, a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek. Delikatnie zwijamy roladki, zaczynając od złożenia krótszych boków do środka. Układamy łączeniem do spodu i pozwalamy mu poleżeć z 10 min. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, układamy roladki i posypujemy delikatem. Przykrywamy pokrywką i pozwalamy im się dusić. Po około 10 min, podlewamy wodą i obracamy aby zarumieniły się z każdej strony.
reanja
Ela Dz
Ok , nie ma sprawy. :)