Sposób przygotowania:
Roladki z piersi kurczaka z serem
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, tniemy na cienkie plastry. Następnie lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą oraz pieprzem do smaku.
Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i również kroimy w paski.
Następnie na każdym plastrze mięsa układamy plaster sera. Na ser układamy kawałki papryki oraz ogórków. Mięso bardzo ścisło zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku, a na samym końcu panierujemy w bułce tartej. Roladki smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu wykałaczki wyjmujemy.
Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i również kroimy w paski.
Następnie na każdym plastrze mięsa układamy plaster sera. Na ser układamy kawałki papryki oraz ogórków. Mięso bardzo ścisło zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku, a na samym końcu panierujemy w bułce tartej. Roladki smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu wykałaczki wyjmujemy.