beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki z pietruszką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mielony z zielonym wnętrzem.

Roladki z pietruszką i serem

Składniki:

Roladki z pietruszką i serem

 

  • mięso mielone 40 dag
  • kajzerka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • mleko 1 szklanka
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • żółty ser
  • bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pietruszką i serem
Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy. Cebulę obieramy drobno kroimy. Wszystko dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i doprawiamy solą, przyprawą do mięsa mielonego i pieprzem. Wszystko wyrabiamy. Natkę drobno siekamy. Ser ścieramy na tartce albo kroimy w słupki. Z mięsa formujemy placuszki nakładamy na nie pietruszkę i ser. Zawijamy tak by powstały roladki a ser nie wyciekł. Roladki panierujemy w bułce i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Roladki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.