Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1425]

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki z polędwiczki

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

Składniki:

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

 

  • ogórek kiszony- 1 szt
  • papryka czerwona- 4 strąki
  • polędwica wieprzowa - 450 g
  • boczek wędzony - 4 duże plastry
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz- do smaku
  • SOS
  • majonez -2 łyżki
  • czosnek suszony- 1 szczypta mała
  • musztarda- 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Roladki z polędwicy otulone boczkiem
Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części. Na każdym filecie z polędwicy ułożyć, kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Roladki układać na liściach rukoli, przybrać pomidorkami . SOS Do miski włożyć majonez, dodać czosnek i musztardę, dobrze utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem majonezowym

Tagi:

sosy