Sposób przygotowania:
Roladki z serem, szynką i kapustą
Z piersi z kurczaka odcinamy 2 mniejsze płaty i a pozostałe dzielimy wzdłuż na pół (mamy 4 duże i 2 małe kotlety). Każdy kawałek mięsa dokładnie rozbijamy, pieprzymy i doprawiamy jarzynką. Na kawałku każdego mięsa układamy plasterek szynki.
następnie na szynce układamy cieniutkie plasterki sera (jeśli będą zbyt grubę to cieżko będzie zwinać roladkę - lepiej dać kilka cieńszych).
kapustę kroimy w cienie paseczki i układamy na serze. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Mięso smażymy na rumiano, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki i jhemy na gorąco by ser był ciągliwy.
następnie na szynce układamy cieniutkie plasterki sera (jeśli będą zbyt grubę to cieżko będzie zwinać roladkę - lepiej dać kilka cieńszych).
kapustę kroimy w cienie paseczki i układamy na serze. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Mięso smażymy na rumiano, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki i jhemy na gorąco by ser był ciągliwy.