SUPERPRZEPIS

Roladki z serem, szynką i kapustą

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Roladki z serem, szynką i kapustą Więcej zdjęć (3)

bardzo smaczne i efektowane roladki

Składniki:

Roladki z serem, szynką i kapustą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serem, szynką i kapustą
Z piersi z kurczaka odcinamy 2 mniejsze płaty i a pozostałe dzielimy wzdłuż na pół (mamy 4 duże i 2 małe kotlety). Każdy kawałek mięsa dokładnie rozbijamy, pieprzymy i doprawiamy jarzynką. Na kawałku każdego mięsa układamy plasterek szynki.


następnie na szynce układamy cieniutkie plasterki sera (jeśli będą zbyt grubę to cieżko będzie zwinać roladkę - lepiej dać kilka cieńszych).

kapustę kroimy w cienie paseczki i układamy na serze. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce tartej.

Mięso smażymy na rumiano, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki i jhemy na gorąco by ser był ciągliwy.
Roladki z serem, szynką i kapustą
na mięsie układamy cienkie kawałki szynki oraz sera
Roladki z serem, szynką i kapustą
jeśli chcemy uzyć czerwonej kapusty to trzeba ja obgotować