VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wiele razy słyszymy że szpinak jest okropny- ja uważam inaczej i często wykorzystuję go do przygotowywania swoich potraw.

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Filet myjemy, osuszamy. Kroimy w cienkie plastry, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i sprasowany czosnek- dusimy pod przykryciem. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na każdym plastrze kurczaka, zwijamy. Każdą roladkę owijamy szynka parmeńską. Układamy w naczyniu z niewielką ilością oleju i zapiekamy ok. 30-40 minut w 180 C.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Zawinięte roladki w szynkę parmeńską ze szpinakowym nadzieniem
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Upieczone kruche i soczyste roladki z kurczaka