Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe ze szpinakiem i papryką
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 kawałki, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Natrzeć zmiażdżonym 1 ząbkiem czosnku, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, włożyć rozmrożony szpinak, odparować. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Paprykę oczyścić z nasion, włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, wyjąć, ostudzić w zimnej wodzie.
Mięso wyjąć z lodówki, posmarować musztardą, zimnym szpinakiem, ułożyć paprykę, przykryć resztą szpinaku, zwinąć w roladki. Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Do rondla wlać około 1 szklanki wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sos sojowy, przyprawę kucharek, zagotować. Włożyć rumiane roladki, dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Miękkie wyjąć z wywaru, usunąć nici, pokroić. Do wywaru z mięsa wlać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Pokrojone roladki podawać z ziemniakami, sosem i surówką.
Mięso wyjąć z lodówki, posmarować musztardą, zimnym szpinakiem, ułożyć paprykę, przykryć resztą szpinaku, zwinąć w roladki. Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Do rondla wlać około 1 szklanki wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sos sojowy, przyprawę kucharek, zagotować. Włożyć rumiane roladki, dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Miękkie wyjąć z wywaru, usunąć nici, pokroić. Do wywaru z mięsa wlać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Pokrojone roladki podawać z ziemniakami, sosem i surówką.
zbysiowa