Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki ze szpinakiem Krakowianki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki ze szpinakiem są smaczne i bardzo ładnie wyglądają.

Roladki ze szpinakiem Krakowianki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem Krakowianki

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem Krakowianki
Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać rozmrożony szpinak i smażyć około 3-4 minuty. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i odrobiną czosnku. Mięso umyć, osuszyć i przez folię rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószyć solą, pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na przygotowane mięso wyłożyć szpinak, wyrównać i zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.
Roladki ze szpinakiem Krakowianki
Podsmażony i przyprawiony szpinak wyłożyć na przygotowane mięso.
Roladki ze szpinakiem Krakowianki
Roladki oprószyć mąką, zanużyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.