Sposób przygotowania:
Rolady cielece z zielonymi szparagami.
Szparagi umyc , odkroic suche konce , obrac / dolna 1/3 dlugosci / i poprzekrajac na polowki. Plastry cieleciny osuszyc papierowym reczniczkiem i z obu stron posolic i popieprzyc. Ser zetrzec na tarce, wymieszac w miseczce z jednym opakowaniem Creme double i doprawic do smaku sola i pieprzem . Masa serowa posmarowac kazdy kawalek cieleciny / nie za grubo i nie do samego konca , zeby nie wycisnac jej podczas zawijania / ; polozyc po 4 polowki szparagow i zwinac roladki. Kazda roladke spiac wykalaczka . Na duzej patelni z grubym dnem rozgrzac olej i podsmazyc roladki z kazdej strony zeby nabraly koloru. Podsmazac na srednim ogniu. Nastepnie przykryc i dusic 15 do 20 min. Po tym czasie zdjac rolady z patelni , wyjac wykalaczki i wstawic przykryte najlepiej do podgrzanego piekarnika . Do patelni wlac koniak i calosc wymieszac z pozostalym Creme double. Powstanie pyszny , zawiesisty sosik . Rolady podawac z sosem i najlepiej z mlodymi ziemniaczkami z koperkiem.
Jeszcze kilka slow odnosnie skladnikow :
Znajoma rowniez zrobila te rolady ale zamiast koniaku dodala biale wino wytrawne a zamiast Creme double - Creme fraiche Classic. Twierdzila , ze byly super - a wiec .. Smacznego !
Jeszcze kilka slow odnosnie skladnikow :
Znajoma rowniez zrobila te rolady ale zamiast koniaku dodala biale wino wytrawne a zamiast Creme double - Creme fraiche Classic. Twierdzila , ze byly super - a wiec .. Smacznego !
Jojo
eli_555
wedith1
iwi69
misia53
Sarenka
luna
Natala1210
sloneczko1
Bardzo luie szparagi,dzieci nie przepadaja,ale ja i moj maz moglibysmy kilogramami jesc.Twoj przepis jest rewelacyjny!!!