eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolady drobiowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne rolady z indyka...

Rolady drobiowe Eli

Składniki:

Rolady drobiowe Eli

 

  • 4 sznycle z indyka
  • 4 plastry szynki
  • 10 dkg orzechów włoskich łuskanych
  • 2 łyżki chrzanu ze słoika
  • 15 dkg sera żółtego
  • sól,pieprz
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku(jak kto woli,może być więcej)
  • przyprawa do drobiu
  • białe,bawełniane nici do obwiazania rolad
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe Eli
Sznycle roztłuc na cienkie płaty,posolić i popieprzyć.Na nich ułożyć szynkę.Z sera wykroić 4 słupki,resztę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do posiekanych orzechów dodać ser,chrzan,wymieszać i rozłożyć na szynce.Na brzegu ułożyć słupki sera,zwinąć rolady i obwiązać nitką.Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek,przyprawę do drobiu,pieprz,ewntualnie posolić,podlać wodą i dusić do miękkości.Przed podaniem odwinąć nici.
Smacznego