A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Rolady drobiowe z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rolady podajemy na ciepło z frytkami albo ziemniakami i surówką

Rolady drobiowe z mięsem mielonym

Składniki:

Rolady drobiowe z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe z mięsem mielonym
Mięso z kurczaka przecinamy na 6 kawałków wzdłuż, doprawiamy i rozbijamy. Pietruszkę drobno kroimy. Cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek gnieciemy. Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę 1 jajko, cebulę i czosnek. Doprawić i wymieszać. Na każdy płat rozbitego fileta nakładamy pietruszkę, smarujemy mięsem mielonym i znów pietruszkę. Zwijamy i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złocisto