Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

rolady wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne roladki. w sam raz na niedzielny obiad

rolady wieprzowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

rolady wieprzowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

rolady wieprzowe
Mięso umyć, pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posolić. Następnie posmarować każdy plaster musztardą. Na każdy plaster mięsa nakładać plaster boczku, na boczek cebulę, ćwiartkę ogórka i dwa kawałki papryki. Wszystko zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy oliwę w rondlu, kładziemy roladki i dusimy pod przykryciem około 1 h.
rolady wieprzowe
Mięso wieprzowe kroimi w plastry o grubości ośmiu milimetrów
rolady wieprzowe
Gotowe, zwinięte rolady wieprzowe pełne farszu w środku

Tagi:

beza bezy