Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe
Mięso na farsz zmielić. Oczyszczone pieczarki, paprykę, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i podsmażyć. Następnie wrzucić cebulę i smażyć około 2 -3 minuty. Na koniec dodać paprykę i czosnek i jeszcze chwilkę smażyć. Gdy to przestygnie dodać do mięsa, następnie dodać jajko, bułkę tartą i wymieszać masę. Kotlety z karkówki umyć, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek mięsa posolić, popieprzyć i posmarować sosem chili. Na każdy płat kłaść po porcji nadzienia i zawijać w rolady. Spiąć wykałaczkami i obtoczyć je w mące. Na rozgrzanym oleju obsmażyć rolady z każdej strony na złoty kolor. Po podsmażeniu przełożyć na talerz i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Rolady przełożyć do rondelka, przelać zawartość patelni i zalać wszystko bulionem oraz dodać pozostałe przyprawy. Na małym ogniu zostawić rolady i dusić około 25 minut. Gdy będą miękkie ponownie wyjąć rolady na talerz. Płyn przelać przez sitko, mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić nią sos. Zagotować i włożyć rolady do gorącego sosu. Takie rolady można podać z ziemniakami lub kaszą i dowolną surówką.